Anbefalinger

Vi har spurt noen kloke musikkhoder om hva de gledet seg mest til å se på Leutenfest, her er hva de svarte!

kidkameleon

Kid KameleonThump / Vice

«Awesome things look like they’re happening in the far North. Leutenfest is a much needed gathering of some boundary pushing artists from across the beat dimensions – and clearly the promoters know what they’re doing to bring such a massively fun group of synth-nerds together. Lots of my favorite Skweee artists in there, Fulgeance always rocks, and no one argues with Peanut Butter Wolf. Might have to just buy myself a ticket to get up there myself.»

baardflikke

Bård FlikkePstereo

«Veldig mye snadder å få med seg for danseglade elektro/hiphophuer på Leutenfest, så umulig å plukke bare en. Peanut Butter Wolf er et must, spellemannsvinner Ralph Myerz & The Kosmik Diamondz må man få med seg, så tror jeg Feadz skaper vill stemning på gulvet. Ser fram til å sjekke ut Glamstar. Har veldig tro på at Sandra Kolstad og Sprutbass kan levere noe utrolig fett. Så MÅ alle musikkelskere få med seg dokumentaren Our Vinyl Weighs A Ton lørdags ettermiddag.»

einareidsvaag

Einar EidsvågMusic Norway

«Leutenfest er et friskt pust av en festival, og bra at Trondheim får seg en rendyrket elektronisk festival med mange bra norske og utenlandske bookinger. De jeg ønsker å fremheve er Sprutbass – se Mjøsaklippet på YouTube som ENO har lagt ut. Melkeveien – låta hans svinger som bare det. Mener den har hitpotensiale enda. Yoguttene er gøy. Peanut Butter Wolf, fordi han er et forbilde og har brakt oss fantastiske artister via sitt plateselskap Stones Throw. Idjut Boys ville jeg og sjekket ut – tenk Prins Thomas, Todd Terje og Rune Lindbæk. Anana er det lenge siden jeg har hørt fra. Er spent på hva hun har pågang.»

sveinerikihlen

Svein Erik IhlenDiskoteket

«Peanut Butter Wolf. Peanut Butter Wolf. Peanut Butter Wolf

alisoufi

Ali SoufiNRK P3

«Til tross for at musikkautisten Peanut Butter Wolf tar turen til Midt-Norge for å få på et DJ/VJ-sett, har jeg lyst til å anbefale Lone: Gladlynt housa opplegg, pakket i digg, semi-nostalgisk ramme med nikk til 90-tallets ravescene. En solid booking.»

kristinabore

Kristina Ketola Bore, frilansskribent

«Få produsenter får klemt inn så mye i én låt som Lone. Airy techno kombineres med en melodiøs lengsel etter tidlig 90-talls house, samt en dose rave. Resultatet er en delirisk blanding som gjør musikken hans levedyktig på den hardkokte, britiske klubbscenen. Lenge signa på et av mine favorittselskaper, Werk Discs, har Nottingham-typen på R&S Records endelig fått gjennombruddet sitt. Airglow Fires (både tittelspor og B-side) er en av de bedre utgivelsene fra fjoråret. Jeg håper vi får en smak av hva Lone har på agendaen for 2014, fredag på Supa. Lørdag kveld kommer Bergens’ svar på Lil Boosie, YG, Young Thug og Kevin Gates til Byscenen – Yoguttene. Gå Gorilla, tjommi, og get that trap on.»

oeyvindrones

Øyvind RonesIndieseksuell

«Altså, jeg bor i Oslo, og det er for å være helt ærlig ikke veldig ofte jeg er misunnelig på greier som skjer i Trondheim. Denne gangen skjedde det imidlertid, det er direkte vakkert å se en plakat som inneholder deilige utenlandske navn som Idjut Boys og Peanut Butter Wolf, to navn som byr på noe av det flotteste og originale man kan komme over. Av hjemlige navn er det rett og slett ikke lov til å gå glipp av Sprutbass. At man kaller det «schengen-funk» kan så være, han er uansett et unikum når det gjelder elektronisk musikk i dette landet, og har et øre for det som ingen andre.» -

karikristensen

Kari KristensenMaddam.no

«Peanut Butter Wolf The Founder! PBW har spredd lyden av California til en hel verden, og hatt troa på både funken og vinylen i en tid ingen andre hadde det. Og han har tonnevis med vinyl, etter det jeg har hørt. Om det er Charizma og Peanut Butter Wolf sine pinlige gjentakelser av samme ord som substitutt for rim på ‘Ice Cream Truck’, eller om det er lystigheten i samme låt som får meg til å trekke på smilebåndet, vet jeg ikke, men den er essensiell på en sommerdag. Idjut Boys - da LCD Soundsystems James Murphy uttalte at dagens dansemusikk gjorde han kvalm under by:Larm, fikk jeg lyst til å si til han; ‘da har du ikke hørt Idjut Boys!’ Men så sikta kanskje ikke Murphy til disco da han sa ‘dagens dansemusikk’ heller. Lettbent, pent, homo, glætt og lakkskobasert. Det må ses! Beatbully, Sprutbass og Melkeveien – enten må vi legge ned Schengen-avtalen ellers så må vi utvide den slik at ‘alle får værra med’. Når det gjelder Schengen-funken, bør det også lovfestes at flere burde høre på den. Den har bygget de fineste linjene mellom California, Berlin og en eller annen rural plass utafor Hamar. Melkeveiens ‘Mjøsa’ burde vært den nye internasjonalsangen. Og Yoguttene – de bør nomineres til fred$pri$en.»

peterdaatland

Peter Daatland, danske, musikkbooker og radiofjes

«BrukBar-lørdagen er en umiddelbar klassiker: helgardering med Dødpop-trippelen Melkeveien, Sprutbass og Beatbully. Fellesnevneren for hva hamarkameratene skviser ut av høytalerne er skweee, dog med vidt ulike, særpregede smakstilsetninger. Påstanden om at klubbmusikk egner seg aller best på klubb gjør seg gjeldende hos disse tre beatmakerne, og mistrives du på dette dansegulvet, kan du ta det som et tegn på at du bør legge raveskoene på hylla. Benytt ellers Leutenfest som du benytter en fri bar i din søsters bryllup: forsyn deg raust, men hold god stil.»